Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Μια ουσιαστικη αξιολογηση της προχθεσινης και χθεσινης συζητησης και ψηφοφοριας στη βουλη δεν θα πρεπε να περιορισθει σε πολιτικες απλες εκτιμησεις και προβλεψεις για το τι προκειται να γινει απο δω και περα.Αυτο το συμπερασμα λιγο ως πολυ ολοι το εχουν βγαλει. Το πλεον ουσιαστικο ειναι η αναλυση των οσων συνεβησαν.

Οταν εχεις βουλευτη που θελει να εξυπηρετησε
ι συγκεκριμενη επαγγελματικη συντεχνια,



Οταν εχεις βουλευτηπου εχει ψηφισει τα προηγουμενα Μνημονια , αλλα τωρα ανθισταται για να επιβιωσει πολιτικα ,



Οταν εχεις βουλευτη που ειναι υπερ των κρατικοδιαιτων επιχειρησεων ,



Οταν εχεις βουλευτη που παριστανει τον αντιστασιακο και λησμονει οτι ειναι και αυτος υπαιτιος με την πολυετη παρουσια του στην λαικιστικη πολιτικη που εφερε την χωρα σ αυτο το χαλι , 



Και οταν εχεις βουλευτη...... ποσα ακομα να θυμηθω φιλες και φιλοι , που συνεβαλε στον εκφυλισμο των θεσμων ,


 


Τοτε εχει καθε λογο ο Ελληνας πολιτης να δυσπιστει προς την αξιοπιστια του σημερινου συστηματος. 



Στην χωρα που ο ισχυρος πνιγει τον αδυναμο , που με ευθυνη του πολιτικου συστηματος κολακευθηκαν επαγγελματικες ομαδες προκειμενου οι πολιτικοι να εξασφαλισουν την σιωπη τους , δεν μπορει κανενας να ελπιζει οτι οι υπαρχοντες θα αλλαξουν την νοοτροπια ¨μαζι με τα ξερα να καουν και τα χλωρα".



Λυση ; Ασφαλως και υπαρχει. Οι σκεπτομενοι , καθαροι , εκτος συμφεροντων και πατριωτες πρεπει να βαλουν τα δυνατα τους.Να σκεφθουν , να συνεργαστουν και τοτε μονον τοτε θα εχουν καθαριο μετωπο και κρυσταλινη φωνη και ο πονεμενος και οργισμενος λαος θα ειναι μαζι τους.

Γιωργος Κουλουρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου